Lietuvos Respublikos Žemės Ūkio Rūmų įkūrimo 95-mečio ir atkūrimo 30-mečio paminėjimas

Ceremonija skirta ŽŪR jubiliejams paminėti prasidėjo iškilminga eisena nuo Kauno apskrities viešosios bibliotekos parko teritorijos, kurioje buvo prieš 5 metus pasodintas Žemės ūkio rūmų ąžuoliukas. Nariai žygiavo su vėliavomis ir lydint Kauno pučiamųjų instrumentų orkestrui „Ąžuolynas“.

Rūmų pirmininkas dr. Arūnas Svitojus skaitė pranešimą „Lietuvos žemės ūkio rūmai – žemdirbių ir kaimo gyventojų iniciatyvų ir gerųjų kaimo plėtros programos pavyzdžių sklaidos organizatoriai“. Apžvelgė Rūmų istoriją, veiklą, paskirtį, narystę tarptautinėse organizacijose, projektinę veiklą. Vėliau buvo išdalinti Rūmų apdovanojimai ir padėkos.

Žemės Ūkio Rūmus su įkūrimo 95-mečiu ir atkūrimo 30-mečiu sveikino gausybė valdžios ir Lietuvoje veikiančių svarbiausių su žemės ūkiu susijusių organizacijų. Palinkėjimus sakė valdžios žmonės, o negalėjusieji atsiuntė savo atstovus. Dalyvavo Lietuvos žemės ūkio ministras K. Navickas, Kaimo reikalų komiteto pirmininkas V. Pranckietis, atvyko kiti Seimo nariai. Įgalioti žmonės nuo Prezidento, Premjerės, Seimo pirmininkės, aplinkos ministro, socialinės apsaugos ir darbo ministrės, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos. Europarlamentarai, Nacionalinės mokėjimų agentūros atstovas, Lenkijos, Latvijos svarbių žemdirbių organizacijų delegacijos ir t.t. Sunku visus ir prisiminti.

Lietuvos dekoratyvinių ir veislinių paukščių augintojų draugija dalyvavo Žemės ūkio rūmų jubiliejuje. Paukščių draugiją atstovavo Linas Petraška ir Gintas Vilkelis. Buvome pagerbti kaip pilnateisiai rūmų nariai, gavome vardinį jubiliejaus proga išleistą ženkliuką. Taip pat ant scenos veikė Žemės ūkio rūmų išleistos švietėjiškos literatūros parodėlė. Mūsų draugijos vadovas Linas Petraška pristatė 24 leidinius, kuriuos tarpukario metu išleido būtent Žemės ūkio rūmai. Tarp išleistų leidinių buvo galima pamatyti: “Vištų ūkis” (1928 m.), Vištų auginimas ir priežiūra (1930 m.), “Paukščių auginimas” (1933 m.), “Paukštininkystė” (1939 m.).

Lietuvos Respublikos Žemės Ūkio Rūmų įkūrimo 95-mečio ir atkūrimo 30-mečio paminėjimas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Į viršų